Su
E-Bülten Üyeliği
Sürdürülebilir turizm ve Sentrum projesi hakkında son bilgileri öğrenmek için sen de e-posta adresinle kayıt ol, sana bilgiler ve öneriler gönderelim.• Destinasyonun su kaynakları ve kullanımının yönetilmesi ve izlenmesi,
• Turizm işletmelerinin su kullanımının bölge sakinlerinin su ihtiyaçlarını tehlikeye atmamasının sağlanması
• Havlu, yatak örtüleri gibi çamaşırların konuklar tarafından yeniden kullanılması ve kullanımın azaltılmasına yönelik programlar oluşturulması, tesislere gelen konuklara net bilgi verilmesi, yeterli miktar ve büyüklükte havlunun sunulması
• Su kullanımına yönelik düzenli olarak personele eğitim verilmesi
• Su kullanımının denetlenmesi ve su kullanımının ölçümlenmesi. Konuk ve gece başına kullanım, toplam tüketim ve misafir gece sayısı ile kıyaslama
• Su tüketiminin izlenmesi; temizlik personeli tarafından musluk ve tuvaletlerin günlük kontrolü ile su sızıntılarının önüne geçilmesi ve boru bağlantılarının kontrol edilmesi ile ilgili periyodik kontroller.
• Su sisteminin denetimi ve bakımı; vanalar, borular, boru izolasyonu, havalandırıcılar ve ısı eşanjörleri gibi ekipmanların düzenli olarak teknik ekip tarafından kontrol edilmesi ve hasar görmüş olanların bakım görmesi.
• Su borularının yeterli yalıtımı; ısı transferi sırasında enerji israfını en aza indirmek için tüm su borularının yeterince yalıtımlı olması.
• Verimli su armatürlerinin montajı, yüksek tasarruf potansiyeli olan daha verimli armatür kullanımı
• Havuz bakımının düzenli yapılması, taşan suları toplamak ve yeniden sirküle etmek için havuzun etrafına drenaj bariyerleri monte edilmesi gibi su tasarrufunu artıran önlemler geliştirilmesi
• Tuvaletlerde kullanılan suyun azaltılması, tuvaletlerin düzenli olarak kontrol ve bakımının yapılması.
• Yağmur suyu ve gri suyun yeniden kullanımı, bu tür suların tuvaletlerde ya da bahçe sulamada kullanılması.