• Destinasyonun su kaynakları ve kullanımının yönetilmesi ve izlenmesi,

• Turizm işletmelerinin su kullanımının bölge sakinlerinin su ihtiyaçlarını tehlikeye atmamasının sağlanması

• Havlu, yatak örtüleri gibi çamaşırların konuklar tarafından yeniden kullanılması ve kullanımın azaltılmasına yönelik programlar oluşturulması, tesislere gelen konuklara net bilgi verilmesi, yeterli miktar ve büyüklükte havlunun sunulması

• Su kullanımına yönelik düzenli olarak personele eğitim verilmesi

• Su kullanımının denetlenmesi ve su kullanımının ölçümlenmesi. Konuk ve gece başına kullanım, toplam tüketim ve misafir gece sayısı ile kıyaslama

• Su tüketiminin izlenmesi; temizlik personeli tarafından musluk ve tuvaletlerin günlük kontrolü ile su sızıntılarının önüne geçilmesi ve boru bağlantılarının kontrol edilmesi ile ilgili periyodik kontroller.

• Su sisteminin denetimi ve bakımı; vanalar, borular, boru izolasyonu, havalandırıcılar ve ısı eşanjörleri gibi ekipmanların düzenli olarak teknik ekip tarafından kontrol edilmesi ve hasar görmüş olanların bakım görmesi.

• Su borularının yeterli yalıtımı; ısı transferi sırasında enerji israfını en aza indirmek için tüm su borularının yeterince yalıtımlı olması.

• Verimli su armatürlerinin montajı, yüksek tasarruf potansiyeli olan daha verimli armatür kullanımı

• Havuz bakımının düzenli yapılması, taşan suları toplamak ve yeniden sirküle etmek için havuzun etrafına drenaj bariyerleri monte edilmesi gibi su tasarrufunu artıran önlemler geliştirilmesi

• Tuvaletlerde kullanılan suyun azaltılması, tuvaletlerin düzenli olarak kontrol ve bakımının yapılması.

• Yağmur suyu ve gri suyun yeniden kullanımı, bu tür suların tuvaletlerde ya da bahçe sulamada kullanılması.

Daha fazla bilgi almak için raporlarımıza göz atabilirsiniz!

Raporlar

Sürdürülebilir turizm ve Sentrum projesi hakkında son bilgileri öğrenmek için sen de e-posta adresinle kayıt ol, sana bilgiler ve öneriler gönderelim.

E-Bülten’e Kayıt Ol