• Karbon ayak izini ölçmeyi ve en aza indirmeyi amaçlayan bir stratejinin oluşturulması

• Tüm katı atıkların azaltılması, ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi, geri dönüştürülen atığın toplam atığa oranının en az %50’ye çıkarılması

• İklim değişikliğine adaptasyon için strateji belirlenmesi

• Çevresel riskler, hava kirliliği, gürültü, ışık kirliliği için gerekli önlemlerin alınması

• Arazi kullanımının planlanması

• Yeşil alanların bakımı, yeşil alanlarda kimyasal kullanımın sınırlanması ve doğru bitki kombinasyonlarını seçilmesi

• Bahçeler için yerel ve bölgenin iklimine uyum sağlayan türlerin seçilmesi, bitkinin ihtiyaç duyduğu güneş ışığı saatleri, su tüketimi ve hastalık veya böcek istilasına karşı direnç gibi kriterlerin göz önüne alınması.

• Müşterilerin ve personelin sürdürülebilirlik ve çevre hakkında düzenli bilgilendirilmesi

• Otel çevre programı oluşturulması, otel yönetiminin çevreyi önceliklendiren ve korumaya yönelik politika izlemesi.

• Yeşil-çevreye dost iç kaplamaların tercih edilmesi, boyalarda, yapıştırıcılarda, halılarda ve tekstillerde kullanılan çözücülerin azaltılması veya bitkilerden ve doğal kaynaklardan elde edilen daha az zararlı maddelerle değiştirilmesi

• Eko-etiketli veya daha az zararlı temizlik kimyasallarının, mikrofiber bez ve paspasların kullanılması

Daha fazla bilgi almak için raporlarımıza göz atabilirsiniz!

Raporlar

Sürdürülebilir turizm ve Sentrum projesi hakkında son bilgileri öğrenmek için sen de e-posta adresinle kayıt ol, sana bilgiler ve öneriler gönderelim.

E-Bülten’e Kayıt Ol