• Katı atıkların azaltılması, atıkların ayrılması, ayrı toplanmayan atıkların ayrıştırılması, bertarafı, geri dönüştürülmesi veya mümkün olduğunca çevreyi az kirletecek şekilde işlenmesi

• Plastik ve kâğıt/karton atıkların azaltılması, toplanan plastik ve kâğıt/karton atık hacminin azaltılması ve geri dönüştürülmesi

• Kimyasal ve tehlikeli atıkların ayrı olarak toplanması ve bertaraf edilmesi

• Turizm işletmelerinde sunulan yiyecek miktarının ihtiyaca göre planlanması, artan yiyecekler için farklı değerlendirme yöntemleri oluşturulması ve gıda israfının önüne geçilmesi

• Kullanılmış yemeklik yağın uygun şekilde atılması veya kanalizasyona karışmayacak şekilde ayrı toplanması

• Geri dönüştürülen atığın toplam atığa oranının artırılması


Daha fazla bilgi almak için raporlarımıza göz atabilirsiniz!

Raporlar

Sürdürülebilir turizm ve Sentrum projesi hakkında son bilgileri öğrenmek için sen de e-posta adresinle kayıt ol, sana bilgiler ve öneriler gönderelim.

E-Bülten’e Kayıt Ol