Enerjisa Enerji, UNDP Türkiye ve Sabanci University iş birliği ile Ayvalık Küçükköy'de hayata geçen SENTRUM projesinin bölgeye sağladığı katkılar büyümeye devam ediyor.

SENTRUM kapsamında gerçekleşen projenin başlangıcından bu yana yapılan çalışmaları anlatmak hem de sürdürülebilir turizm uygulamaları ve enerji verimliliği konusunda farkındalığı artırmak için Necmi Komili İlk ve Orta okulu öğretmen, öğrenci ve velileri ile bir araya geldik.

SENTRUM ile Necmi Komili İlk ve Orta Okulu'nda tamamladığımız İşimin Enerjisi uygulamalarından güneş enerjisi panelleri ve enerji verimliliği uygulamaları sayesinde okulumuz enerjisini ürettiği yerde tüketmeye başladı. Okul ayrıca tükettiği enerjiden fazlasını ulusal enerji şebekesine aktararak döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak.

Doğa dostu uygulamalar sayesinde okulumuz Türkiye’nin ilklerinden olarak 'Net Sıfır Enerjili Bina' unvanını alıyor.

SENTRUM ile beraber Ayvalık Küçükköy'ün sürdürülebilir turizm anlamında örnek bir yeşil destinasyon olması için adımlar atmaya devam edeceğiz.

Videoyu izlemek için tıklayınız.

Daha fazla bilgi almak için raporlarımıza göz atabilirsiniz!

Raporlar

Sürdürülebilir turizm ve Sentrum projesi hakkında son bilgileri öğrenmek için sen de e-posta adresinle kayıt ol, sana bilgiler ve öneriler gönderelim.

E-Bülten’e Kayıt Ol